leuke kerst tips
actief kerst vieren
kerst geschiedenis
kerstplanner
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes
leuke kerst kleurplaten
leuke kerstcadeaus
kerst ideeen
leuke kerst ideeen
wie is de kerstman

leuke kerstkaarten
1001 leuke kerstkaarten

leuke kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen

kersteten en dinken
leuke kerstdiner tips
kerstdiner
kersteten
kerstdrankjes

leuke kerstboom tips
kerstboom
leuke kerstboom
kerstboom versieren

leuke kerstversiering tips
kerstversiering
leuke kerstversiering

kerst aanraders
leuke kerst aanraders

leuke tips
verjaardag
feest
halloween
sinterklaas
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Zelf kerstkaarten maken.

Ben je creatief? wat is er dan leuker dan zelf kerstkaarten maken, verras je vriendjes, vriendinnetjes, papa's, mama's, broertjes en/of zusjes, opa en oma, ooms en tantes met jouw zelfgemaakte kerstkaarten, lees hier onder maar wat je allemaal kunt gebruiken om de mooiste en leukste kerstkaarten te maken, wij wensen je heel veel knutsel plezier!

Pop-up

Benodigdheden: a4 papiertjes, in verschillende kleuren, schaar, lijm en eventueel nog andere decoratie materialen. Deze kaart bestaat uit twee gedeeltes. Het is handig om als ouders en/of leerkrachten enkele voorbeelden te maken zodat de kinderen zien hoe het gaat en wat er mogelijk is. Knip het a4tje door de midden. Vouw beide delen door de midden en laat de kinderen een helft ruilen met een ander kind. Zo krijgen ze twee kleuren papier. Nu kun je in de vouwlijn enkele inknippingen doen, deze inknippingen vouw je zo dat ze naar voren steken. Wanneer er genoeg inknippingen zijn plak je de twee papiertjes op elkaar. Het papiertje met de inknippingen wordt aan de binnenkant van het andere papiertje geplakt. De gedeeltes die ingeknipt zijn en dus uitsteken, worden niet vastgelijmd. De kaart kan nog verder versierd worden.
Embossing

Benodigdheden: embossing pen, mallen ( deze kun je ook zelf maken), doeken, kartonnen kaarten. Leg de kartonnen kaart op de doek. Je kunt zelf kiezen hoe om je de kaart legt. leg je hem met de binnenkant naar beneden? Dan krijg je diepte reliëf. Leg je hem met de binnenkant omhoog? Dan krijg je hoogte reliëf. Leg de mal boven op de kaart en laat de embossing pen zachtjes over de open vlakken van de mal glijden. Op deze manier duw je bepaalde stukje in, waardoor er een reliëf afbeelding ontstaat.

'Oude kaarten'

Benodigheden: Papier, aansteker, thee, zwarte calligrafiepen of stift. Eerst ga je het papier oud maken. Leg het in de thee. Hierna laat je het drogen. Met een aansteker kun je de randjes nog wat branden. Hierna wordt de kaart beschreven. Probeer een oud handschrift; lange poten en krullen. Hierna kan de kaart nog gekreukeld worden. De envelop kun je ten slotte nog verzegelen. Met ee beetje rode nagelak en een stempel. natuurlijk kan de envelop ook bewerkt worden met thee.
Kaarten in een vorm

Benodigheden: mallen in verschillende vormen: kerstboom, klokje, sneeuwman, kerstman, kerstbal of kaars. Schaar, a4 papier in verschillende kleuren en decoratiemateriaal. Maak een aantal mallen. De kinderen kiezen een mal en een kleur papier. Het papiertje vouwen ze dubbel. Ze leggen nu de mal op het papiertje en trekken hem om. Hierna wordt de vorm uitgknipt. Let op; het papiertje is dubbel dus de vorm wordt dubbel uitgeknipt. Zorg dat er aan de linkerkant van de mal een gedeelte is wat er voor zorgt dat de kaart aan elkaar blijft zitten bij het open vouwen. De kaart kan versiert worden en beschreven.Doorkijk kaarten

Benodigdheden: a4 papier gekleurd, schaar, evntueel mallen, decoratiemateriaal. Knip het a4 papier door de midden en vouw dan beide delen dubbel. Laat de kinderen onderling wisselen van papier zodat iedereen twee kleuren papier heeft.. Teken met grijs potlood het figuur wat je eruit wil knippen. wanneer je het het getekend hebt kun je het gaan uitknippen. Je kunt nu door de voorkant van de kaart heen kijken. Je kunt aan de binnenkant van de kaart een andere kleur papier plakken, zodat je figuur nog meer wordt geaccentueerd. Je kunt dit doen doorde gehele binnenkant van de kaart te beplakken of door maar een helft te beplakken, namelijk de rechterhelft, dan kun je namelijk nog door de voorkant heen kijken.
Voel kaarten

Benodigheden: Kartonnen kaarten, watjes, dennentakjes, zilverpapier, rood lint, sterretjes en gekleurde papiertjes. De kaart mag na eigen invulling worden beplakt met allerlei materialen. De materialen kunnen in bepaalde vormen geplakt worden bv; een kerstboom van dennennaalden, een kerstman met een baard van watjes, een kerstbelletje van zilverpapier. Wanneer alle kaarten klaar zijn kunnen kinderen met hun ogen dicht elkaars kerstkaarten voelen.

home
© paradijsje.nl, zelf kerstkaarten maken