leuke halloween tips
halloween gebruiken
halloween knutsels
halloween legende
halloween pompoenen
lekkere halloween recepten
leuke halloween plaatjes
leuke halloween griezelverhalen
leuke halloween kleurplaten
leuke halloween artikelen
maan op halloweenavond
trick or treat

leuke tips
verjaardag
feest
sinterklaas
kerst
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
Leuke halloween spelletjes.

Spookspel

Neem een groot vel wit papier. Teken hier een zwarte geest op met witte ogen neus en mond. Hang het vel papier aan de muur. Laat de kinderen om de beurt er een minuut lang naar kijken. Laat ze nu naar een andere witte muur kijken. Ze zien als het goed is een grote witte geest komen en weer verdwijnen. Probeer het zelf maar eerst uit.

Pompoenenrace

Met een pompoen op het hoofd wordt een parcours afgelegd. Maak het moeilijk door voor te schrijven dat ze de pompoen niet mogen vasthouden.

Pompoenkegelen

Vul een aantal lege plastic flessen met een gekleurde vloeistof. Kleur het water met levensmiddelenkleurstof. Zet ze bij elkaar en geef elke fles een aantal punten. Gebruik een pompoen als bal. Kijk na elke worp hoeveel punten er gescoord zijn. Dit spel speelt u bij voorkeur buiten. Hoe minder water in de flessen zit, hoe makkelijker de flessen omgaan.

Vleermuizen vangen

Hang aan een lijn een hele serie papieren vleermuizen, elk met een opdracht er op. Laat de kinderen geblinddoekt een vleermuis vangen. De vleermuis mag worden gehouden als de opdracht goed wordt uitgevoerd. Anders gaat de vleermuis terug aan de lijn. Als opdracht kan bijvoorbeeld een vraag worden beantwoord of een voorwerp opgezocht.

Woordspel

Laat de kinderen zoveel mogelijk woorden maken uit een woord. Bijvoorbeeld Halloween, pompoenen of een ander woord dat met Halloween te maken heeft.

Bezemdans

Een variatie op stoelendans. Laat de kinderen in een kring staan. Er wordt een bezem doorgegeven. Als de muziek stopt, mag het kind dat de bezem heeft een rondje op de bezem vliegen. Een rondje om de kring en dan is het kind af. Wie wordt de echte heks?

Heksenspel

Een andere vorm van ezeltje prik. Laat alle kinderen een stukje kauwgom goed kauwen. Aan de muur hangt een vel papier met een heks er op, maar zonder neus. De kinderen moeten nu geblinddoekt de heks een neus van kauwgom geven. In plaats van kauwgom kunt u ook een stukje klei nemen. U kunt ook in plaats van de heks een pompoen nemen en de kinderen deze een steel laten geven.home
© paradijsje.nl, leuke halloween spelletjes