leuke halloween tips
halloween gebruiken
halloween legende
halloween pompoenen
lekkere halloween recepten
leuke halloween spelletjes
leuke halloween plaatjes
leuke halloween griezelverhalen
leuke halloween kleurplaten
leuke halloween artikelen
maan op halloweenavond
trick or treat

leuke tips
verjaardag
feest
sinterklaas
kerst
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
halloween knutsels.

Halloween kaart

Koop een blanco kaart in een griezelige kleur
Bij een warenhuis koop je een velletje Halloweenstickers
Plak de stickers op de kaart
Voor de Halloween tekst kan je eerst een griezelig soort venstertje uitsnijden,
en vervolgens de tekst sticker op het witte binnenblad plakken.
Je zou hem met " glow in the dark" lijmstiften ook nog wat in kunnen kleuren.

Trick-or-Treat

Het allerleukst is het natuurlijk wanneer u in een kinderrijke buurt woont en met zijn allen afspreekt er een echte 'trick-or-treat' van te maken. Iedereen versiert zijn huis. De kids gaan verkleed langs de deuren en de ouders en andere bewoners staan (verkleed en wel) klaar met grote zakken snoep. Vooraf is er natuurlijk een buurtmiddag waarop de versieringen voor de hele buurt worden gemaakt. Pompoenen mogen hierbij niet ontbreken.

Kleurplaten

Voor de allerkleinsten zijn er hier genoeg halloween kleurplaten te vinden met pompoenen, heksen en andere griezels. Even downloaden/opslaan, printen en kleuren maar.

Maskers

Maak met de kinderen maskers van papier. Beschilder ze met fluorescerende verf en doe dan het licht uit......

Handpoppen

Maak van stof een want die over de hand van een kind past. Versier de want met haar, teken er ogen op en maak er een griezelig gezicht van. Laat de kinderen een voorstelling geven.

Mobile

Teken een aantal figuren op papier (gewoon en in spiegelbeeld). Kleur deze in en knip ze uit. Plak ze op elkaar met een draad ertussen. Hang ze aan een stok of ijzerdraad en het mobile is klaar.

Spookjes en heksjes

Neem een vierkant lapje lakenstof en een bolletje piepschuim. Stop het bolletje in het midden van het laken. Vouw het laken er omheen en knoop een touw onder het bolletje. Maak een paar ogen er op en klaar is het spookje. Voor een heksje neemt u een zwart of gekleurd lapje. Maak op het hoofd haar van stro of uitgeplozen touw. Zet een hoed van papier op het hoofd.

Placemats

Zoek zoveel mogelijk plaatjes met afbeeldingen van pompoenen, heksen, spoken, vleermuizen, zwarte katten en andere griezelige dingen. Dat moet rond deze tijd geen enkel probleem zijn. Laat de kinderen een dik vel papier voltekenen met een achtergrond, bijvoorbeeld een griezelhuis of een groot spinnenweb. De plaatjes worden op deze achtergrond geplakt. Plastificeer het geheel en de placemat is klaar voor gebruik.

Kijkdoos

Het principe is hetzelfde als van de placemats. Gebruik de plaatjes om een echt griezelhuis te maken in een schoenendoos.

Bubble magic

Neem een teil met water en doe er een scheut afwasmiddel in. Dit is de magische vloeistof. Laat de kinderen door een rietje blazen, zodat er bellen ontstaan. Gebruik verschillende kleuren levensmiddelenkleurstof en strooi deze op de bellen. Leg nu een vel papier op de bellen, even aandrukken en het resultaat mag er wezen. Magie of kunst?


home
© paradijsje.nl, halloween knutsels