leuke halloween tips
halloween knutsels
halloween legende
halloween pompoenen
lekkere halloween recepten
leuke halloween spelletjes
leuke halloween plaatjes
leuke halloween griezelverhalen
leuke halloween kleurplaten
leuke halloween artikelen
maan op halloweenavond
trick or treat

leuke tips
verjaardag
feest
sinterklaas
kerst
oliebollen
baby
gedichten
teksten
plaatjes
kaarten
liefde
halloween gebruiken.

Pompoenlantaarn maken

Het Halloween-symbool bij uitstek is de lantaarn, die gemaakt is van een pompoen. Om samen met de kinderen een dergelijke lantaarn te maken hebben we in elk geval een of meerdere mooie grote pompoenen nodig en een scherp mes (Laat kinderen daarom nooit in hun eentje een pompoen tot een lantaarn bewerken!). Snij om te beginnen aan de bovenkant het kapje van de pompoen. Vervolgens scheppen we met een grote lepel de pitten en het zachte vruchtvlees uit de pompoen. Daarna is het goed om de pompoen met heet water, azijn en keukenzout uit te spoelen. Dat voorkomt dat de pompoen gaat rotten. Op die manier hebben we straks langer plezier van onze lantaarns. De volgende stap is het gezicht maken. Daartoe kunnen we het beste met een zwarte stift twee ogen, een neus en een griezelige kartelmond op de pompoen tekenen, die we vervolgens met een scherp mes uitsnijden. Dan nog een omgekeerd schoteltje op de bodem van de pompoen met daarop een waxinelichtje en klaar is onze pompoenlantaarn.

Appels happen

Appels horen al van oudsher bij Halloween. Een populair vermaak tijdens het vieren van Halloween is appels happen, wat we kunnen vergelijken met ons oer-Hollandse koek happen. Voor het appels happen hangen we een of meerdere appels op aan een touwtje. Vervolgens is het de kunst om met handen op de rug binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk van die appel op te eten. Bij een variant hierop hangen we de appel(s) niet op maar leggen we een of meerdere appels drijvend in een bak met water. De opdracht is dezelfde, maar de hilariteit en het leedvermaak is meestal groter.

Maskers maken

Bij Halloween horen vermommingen en maskers. Samen met de kinderen kunnen we van verschillende materialen maskers maken. Gezien de aard van Halloween is het wel de bedoeling dat het uiteindelijk griezelige maskers worden.home
© paradijsje.nl, halloween gebruiken